Klantenservice:
0485-330477 (ma t/m za 8.00 t/m 20.00)

Advies bij kunstgras keuze

Kunstgras onderhoud

Natuurlijk heeft kunstgras ook onderhoud nodig, zij het minimaal. Het is verstandig om bladeren, stokjes en andere natuurlijke materialen regelmatig te verwijderen zodat het ontstaan van onkruid en schimmel wordt tegen gegaan. Doe dit bij voorkeur met een bladblazer.

Ook zal na verloop van tijd het vulzand inklinken waardoor het wenselijk is om wat zand bij te strooien. Regelmatig opborstelen van het gras met een harde (nylon) bezem zorgt ervoor dat de graspolen mooi en natuurlijk overeind blijven staan.

Kunstgras onderhoud
Iets brandbaars op kunstgras laat vallen

Wanneer er iets brandbaars op het kunstgras valt onstaan er brandplekken, deze kunnen gerepareerd worden.

Echtheid van kunstgras

Alle kunstgrassoorten voor de tuin zijn niet of nauwelijks van echt gras te onderscheiden. De sport en spel kwaliteiten hebben een minder natuurlijke uitstraling.

Zwembad op het kunstgras

Het is geen enkel probleem om voor een langere periode een zwembad(je) op het kunstgras te laten staan. Nadat je het zwembad verwijderd hebt moet je alleen even de grassprietjes opnieuw opborstelen met een harde (nylon)bezem.

UV bestendigd en kleurvast

Kunstgras is UV bestendigd. Het gras zal niet verkleuren en kan tegen de meest zware weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en zon. Zo heb je jarenlang plezier van het kunstgras en behoud het zijn natuurlijke uitstraling.

 

Onkruid en mos

Onder het kunstgras wordt drukverdelend doek (geotextiel) aangebracht voor de stabiliteit, dit zorgt er ook voor dat er geen onkruid van onder uit kan ontkiemen. Aan de randen van het kunstgras kan er altijd wat ontkruid ontstaan. Omdat de ondergrond een zandbed van brekerzand is kun je het onkruid eenvoudig verwijderen door het eruit te trekken. Onkruid kan zich namelijk niet goed hechten aan brekerzand.

Op schaduwrijke plekken kan mos zich ook hechten aan het kunstgras, door het gebruik van Biomos kan het mos eenvoudig verwijderd worden.

Mollen en wortels

Door de sterke rug waarop het kunstgras is bevestigd hebben wortels en mollen geen kans. Mollen mijden het kunstgras door gebrek aan plantenwortels en omdat nauwelijks wormen (voedsel voor de mol) in de grond aanwezig zijn.

Kunstgras prijzen

Kunstgras prijzen beginnen bij 14,75 euro per M2 en lopen op tot 43,50 euro per M2 afhankelijk van kunstgrassoort. Wanneer je op zoek bent naar kleinere stukken (paar m2), dan kun je altijd informeren naar onze restanten. Informeer altijd even telefonisch, we kunnen dan direct kijken wat er op voorraad ligt.

Toepassingen

Kunstgras kan in principe overal toegepast worden waar gras gewenst is maar waar door diverse reden geen echt gras gelegd kan worden. Enkele voorbeelden:

 • Tuin
 • Speelveld
 • Onder speeltoestel
 • Onder of rondom zwembad
 • Balkon
 • Dakterras
 • Daktuin
 • Beursstand
 • Camping
 • Vakantiepark
 • Prive hockeyveldje
 • Golf green
Kunstgras met of zonder vulzand

Er zijn twee kunstgras varianten, met vulzand en zonder vulzand. De nieuwe generatie kunstgras is zonder vulzand. Bij kunstgras met vulzand wordt het gras wanneer het gelegd is ingeborsteld met vulzand (+/- 12kg per M2), dit zorgt ervoor dat de sprietjes mooi overeind blijven staan. Door het kunstgras zonder vulzand is een speciaal gekroesd garen gewoven, deze zorgt ervoor dat de sprietjes overeind blijven staan. Als extra bijkomstigheid is het ook nog eens heerlijk zacht en kinderen vinden het geweldig.

Er zijn nu 18 bezoekers online