Klantenservice:
0485-330477 (ma t/m za 8.00 t/m 20.00)

Ondergrond

Valdemping

Wanneer je kunstgras rondom een speeltoestel plaatst, bv. schommel, glijbaan of trampoline, kun je ervoor kiezen om een extra valdempende laag aan te brengen. Direct onder het kunstgras kun je dan valdempende matten plaatsen. Deze matten zijn opgebouwd uit samengeperste foam-vlokken. De vlokken zorgen voor een stabiele ondergrond en beperken de impact van een val.

Valdempende matten

Valdemping

 

 

 

 

Afwatering

In de rug van kunstgras zijn afwateringsgaatjes aangebracht, deze zorgen ervoor dat het water goed wordt afgevoerd. Voorwaarden is natuurlijk wel dat de ondergrond (zandbed) goed water afvoert.

Kunstgras afwatering

Kunstgras afwatering

 

 

 

 

Onderbouw

De onderbouw is een van de belangrijkste punten voor het plaatsen van kunstgras. De onderbouw moet stabiel zijn en goed water afvoeren. Wij adviseren dan ook altijd om een zandbed van ongeveer 5cm brekerzand aan te brengen. Brekerzand, ook wel straatzand genoemd, heeft een grove korrel. Hierdoor is de ondergrond stabiel en laat het goed water door. Wanneer de ondergrond slecht water afvoert, bv. door een kleilaag, dan kun je er voor kiezen om de laag van 5cm te vervangen door een laag van 10 a 15cm.

Wanneer de ondergrond geen of  echt heel slecht water afvoert dan is een zandbed van 15cm lavazand gewenst met daar bovenop een toplaag van 5cm brekerzand.

Nadat het zand is aangebracht moet het goed worden aangetrild en geëgaliseerd. Het liefst enkele dagen aanwateren zodat het goed inkinkt alvorens je het kunstgras er overheen legt. Als laatste komt er een geotextiel stabilisatiedoek overheen. Deze zorgt ervoor dat er geen kuilen en verzakkingen ontstaan bij het betreden van de grasmat. Let op! dit is niet te vergelijken met normaal worteldoek.

Bij plaatsing op tegels of beton moet je er alleen voorzorgen dat de ondergrond vlak is. Werk eventuele oneffenheden weg zodat je een mooie egale ondergrond hebt.

 

Er zijn nu 18 bezoekers online