0485 330 477 – Bel nu
6 dagen - 8 tot 18:00uur
Gratis bezorgd vanaf €350,-
Gegarandeerd de laagste prijs
Alles uit eigen voorraad
Al 20 jaar een begrip!
Vul in

Let op! De berekening houdt rekening met de legrichting/vleug. Het kan in sommige gevallen voordeliger zijn om de breedte en lengte om te draaien - de legrichting wordt dan genegeerd.

Tuin Balkon & dakterras Sport & spel

Kunstgras voor Balkon & dakterras:

Aanbieding! Topper!
Kunstgras Cora

Kunstgras Cora

Balkon & dakterras, Tuin
Uitstraling:
Zachtheid:
Poolhoogte:
33 mm
Prijs per m2: 22,50
Aanbieding! BEST DEAL
Kunstgras Saar

Kunstgras Saar

Balkon & dakterras, Tuin
Uitstraling:
Zachtheid:
Poolhoogte:
25 mm
Prijs per m2: 17,50
Maanvormig® garen
Kunstgras Noa

Kunstgras Noa

Balkon & dakterras, Tuin
Uitstraling:
Zachtheid:
Poolhoogte:
33 mm
Prijs per m2: 37,00
Frisgroen
Kunstgras Polo

Kunstgras Polo

Balkon & dakterras, Tuin
Uitstraling:
Zachtheid:
Poolhoogte:
28 mm
Prijs per m2: 20,50
Aanbieding! Bijna op - bestel snel!
Kunstgras Rota

Kunstgras Rota

Balkon & dakterras, Tuin
Uitstraling:
Zachtheid:
Poolhoogte:
30 mm
Prijs per m2: 21,50

Kunstgras voor het balkon en dakterras

Ben je van plan om het balkon of terras te vernieuwen? Kies dan voor kunstgras, want dat zorgt  voor een frisse groene uitstraling. De kwaliteit van kunstgras is tegenwoordig zo hoog dat je het verschil niet meer kunt zien in vergelijking tot een echte grasmat. Wij adviseren een kortpolig type kunstgras te gebruiken voor op je balkon of terras. Kortpolig kunstgras wordt namelijk minder snel omver gelopen als er geen instrooizand als ondergrond wordt gebruikt. Op deze pagina hebben we de soorten kunstgras voor je uitgekozen die geschikt zijn voor het balkon en terras. Kunstgras op het balkon of terras heeft veel voordelen. Je kunt namelijk het hele jaar door genieten van een mooi groen gazon, zonder dat er veel onderhoud nodig is. Het kunstgras gaat wel tussen de 10 tot en 25 jaar mee en is daarom erg duurzaam. Het is wel belangrijk dat bladeren die op de grasmat waaien er vanaf geveegd worden en het kunstgras moet geborsteld worden, zodat de natuurlijke groene look behouden kan worden.

Hoe kies ik de juiste grasmat voor het balkon en terras?

Zoals hierboven al staat geschreven zijn de kunstgrasmatten op deze pagina geschikt voor op het balkon of terras. Dit komt doordat dit kortpolige types kunstgras zijn. De kunstgrasmatten verschillen in prijs zodat er voor ieder zijn portemonnee wel iets bij zit. Verder hebben we de kunstgrasmatten beoordeeld op uitstraling, zachtheid, compactheid en de sprietlengte. Op deze manier kun je eenvoudiger kiezen tussen de grassoorten. Als je voorkeur uitgaat naar een balkon met natuurlijk ogend gras, kies dan voor de kunstgrasmat waarbij de uitstraling beoordeeld is met een hoger aantal sterren. Wil je toch liever gaan voor een robuuste look (tapijtachtig)? Dan kies je uiteraard de grasmat met een minder aantal sterren bij de uitstraling. Wanneer je kunstgras wilt aanleggen op het balkon, dan is het belangrijk om te bekijken of er een goede waterafvoer is. Meestal is hier al rekening mee gehouden tijdens de bouw. Mocht jouw balkon niet voorzien zijn van een goede waterafvoer, geen probleem! Er zijn tegels en vlonders die voor een goede waterafvoer kunnen zorgen. Kunstgras aanleggen op het terras is niet optimaal, want de tegels zijn hard en vaak niet vlak. Als je het kunstgras direct op de tegels legt en er een paar keer overheen loopt, kun je de vorm van de tegels uiteindelijk terugzien in het gras. Daarom adviseren wij om de tegels te verwijderen, of om de terrastegels te bestrooien met een laag brekerzand van 1 à 2 cm. Kunstgras op het terras is ook een ideale tijdelijke oplossing als ondergrond voor een zwembad!

Afwatering is essentieel

Het is wel belangrijk dat de water afvoer goed geregeld is. Na een regenbui moet het regenwater goed weg kunnen lopen. Het kunstgras is water doorlatend omdat er in de mat kleine afwateringsgaatjes zijn aangebracht. Alleen het water moet vervolgens wel weg kunnen. Is dit niet het geval dat blijft het water nog tussen het kunstgras staan en kan het gaan ‘drijven’. Als oplossing kun je onder het kunstgras drainage matten of tegels aanbrengen.

Kunstgras dakterras

Een mooie combinatie op een dakterras zijn houten vlonders, tegels en als accent een strook kunstgras. Maar natuurlijk kun je ook het hele dakterras voorzien of juist alleen een hoekje voor de kinderen om op te spelen.

Het kunstgras kan direct over betontegels of bitumen gelegd worden. Eventueel kun  je het verlijmen, maar het plaatsen van een paar bloempotten op de hoeken zorgt er ook voor dat het kunstgras bij harde windstoten netjes op zijn plaats blijft liggen.

Kunstgras bestellen bij Van de Lockant

Krijgt jouw balkon of terras die frisse groene look? Kunstgras kopen bij Van de Lockant kan eenvoudig en snel online geregeld worden in de webshop. In de calculator de afmetingen invoeren die jij nodig hebt en dan rekent deze de prijs voor je uit. Vervolgens selecteer je het kunstgras dat jij wil bestellen. In de volgende stap kun je materialen toevoegen die van belang zijn bij het aanleggen van de kunstgrasmat. In de laatste stap moet je jouw adresgegevens invullen en de bestelling afronden door te betalen. Wij zorgen ervoor dat het kunstgras bij jou thuis geleverd wordt binnen 1 tot 5 werkdagen. Bestellingen van boven de €350 worden gratis bezorgd. Je kunt er ook voor kiezen om het kunstgras bij ons af te halen in Beers. Heb je nog vragen over het kunstgras of het bestellen in de webshop? Neem dan contact met de klantenservice op. Zij staan iedere werkdag voor je klaar tot 18:00 uur.