0485 330 477 โ€“ Bel nu
Gegarandeerd de laagste prijs
Alles uit eigen voorraad
Al 20 jaar een begrip!
Gratis verzending*

>>>๐Œ๐ž๐ ๐š ๐Š๐จ๐ซ๐ญ๐ข๐ง๐ <<<
๐™๐ข๐ž ๐œ๐จ๐ฎ๐ฉ๐จ๐ง๐ฌ ๐๐š๐ ๐ข๐ง๐š.
๐•๐จ๐จ๐ซ ๐ฌ๐ฎ๐ฉ๐ž๐ซ ๐ฉ๐ซ๐ข๐ฃ๐ณ๐ž๐ง

Vul in

Let op! De berekening houdt rekening met de legrichting/vleug. Het kan in sommige gevallen voordeliger zijn om de breedte en lengte om te draaien - de legrichting wordt dan genegeerd.

Tuin Balkon & dakterras Sport & spel

Kunstgras voor Balkon & dakterras:


Kunstgras voor het balkon en dakterras

Toe aan een verandering? Kies dan voor kunstgras op je balkon of dakterras! Kunstgras op je balkon of dakterras zorgt namelijk voor een frisse en groene uitstraling. De kwaliteit van kunstgras is tegenwoordig zo goed dat je het verschil niet meer kunt zien in vergelijking tot een echte grasmat. Wij adviseren een kortpolig type kunstgras te gebruiken voor op je balkon of terras. Kortpolig kunstgras wordt namelijk minder snel omver gelopen als er geen instrooizand als ondergrond wordt gebruikt.ย 

Op deze pagina zetten we de verschillende soorten kunstgras op een rijtje voor je balkon of dakterras. Kunstgras op het balkon of terras heeft namelijk veel voordelen. Met kunstgras op je balkon of dakterras kan je namelijk het hele jaar door genieten van een mooi groen gazon, zonder dat er veel onderhoud nodig is. Het is wel belangrijk dat bladeren die op het kunstgras of dakterras waaien, er vanaf geveegd worden en het kunstgras moet goed geborsteld worden, zodat de natuurlijke groene look behouden kan worden.

Het kunstgras gaat tussen de 10 tot en 25 jaar mee en is daarom erg duurzaam.

Hoe kies ik het juiste kunstgras voor mijn balkon en dakterras?

Zoals we net hebben uitgelegd, zijn onze soorten kunstgras geschikt voor op het balkon of terras. Dit komt doordat dit kortpolige types kunstgras zijn.ย 

De kunstgrasmatten verschillen in prijs zodat er voor ieder zijn portemonnee wel iets bij zit. Verder hebben we de kunstgrasmatten beoordeeld op uitstraling, zachtheid, compactheid en de spriet lengte. Op deze manier kun je eenvoudiger kiezen tussen de verschillende soorten kunstgras die er zijn voor op je balkon of dakterras.

Als je voorkeur uitgaat naar kunstgras op het balkon, waarbij het kunstgras natuurlijk moet ogen, kies dan voor de kunstgrasmat waarbij de uitstraling beoordeeld is met een hoger aantal sterren. Wil je toch liever gaan voor een robuuste look (tapijtachtig)? Dan kies je uiteraard de grasmat met een minder aantal sterren bij de uitstraling.

Wanneer je kunstgras wilt aanleggen op het balkon, dan is het belangrijk om te bekijken of er een goede waterafvoer is. Meestal is hier al rekening mee gehouden tijdens de bouw. Mocht jouw balkon niet voorzien zijn van een goede waterafvoer, geen probleem! Er zijn tegels en vlonders die voor een goede waterafvoer kunnen zorgen.

Kunstgras aanleggen op een dakterras is niet optimaal, want de tegels zijn hard en vaak niet vlak. Als je het kunstgras direct op de tegels legt en er een paar keer overheen loopt, kun je de vorm van de tegels uiteindelijk terugzien in het gras. Daarom adviseren wij om de tegels te verwijderen of om de terrastegels te bestrooien met een laag brekerzand van 1 ร  2 cm.
Kunstgras op je dakterras is ook een ideale tijdelijke oplossing als ondergrond voor een zwembad!

Kunstgras aanleggen op het balkon of dakterras? Afwatering is essentieel!

Het is belangrijk dat de waterafvoer goed geregeld is. Na een regenbui moet het regenwater goed weg kunnen lopen. Het kunstgras is water doorlatend omdat er in de mat kleine afwateringsgaatjes zijn aangebracht. Het is dan wel belangrijk dat het water vervolgens goed weg kan lopen. Is dit niet het geval? Dan blijft het water nog tussen het kunstgras staan en kan het gaan โ€˜drijvenโ€™. Als oplossing kun je onder het kunstgras drainage matten of tegels aanbrengen.

Kunstgras dakterras

Een mooie combinatie wanneer je kunstgras op je dakterras overweegt: houten vlonders en tegels. Maar natuurlijk kan je ook het hele dakterras voorzien van kunstgras of juist alleen een hoekje, waar de kinderen dan op kunnen spelen.

Het kunstgras op je dakterras kan direct over betontegels of bitumen gelegd worden. Eventueel kun je het verlijmen, maar het plaatsen van een paar bloempotten op de hoeken zorgt er ook voor dat het kunstgras bij harde windstoten netjes op zijn plaats blijft liggen.

Kunstgras voor je balkon of dakterras bestellen? Dat doe je bij Van de Lockant!

Wil jij graag kunstgras op je balkon of dakterras voor die frisse en groene uitstraling? Kunstgras kopen bij Van de Lockant kan eenvoudig en snel online geregeld worden in de webshop.

Vul in welke afmetingen je nodig hebt. Vervolgens rekent de calculator de prijs voor je uit. Kies het kunstgras dat je wil kopen voor je balkon of dakterras. In de volgende stap kun je de materialen selecteren die je nodig zult hebben om het kunstgras in je tuin te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een stabilisatiedoek, bevestigingshaken, en valdemping.ย 

Bestellingen boven de โ‚ฌ350 worden gratis bij je thuis bezorgd. Van de Lockant hanteert een bezorgtijd van 1 tot 5 werkdagen. Je kunt er ook voor kiezen om de kunstgrasmat bij ons af te halen in Beers.ย 

Heb je al een favoriete soort kunstgras voor op je balkon of dakterras gevonden? Bekijk dan eerst onze kunstgras aanbieding voordat je het beste kunstgras gaat kopen!

Kunstgras voor je balkon of dakterras kopen? Neem contact met ons op!

Mocht je nog vragen hebben over kunstgras voor op je balkon of dakterras, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij staan iedere werkdag voor je klaar tot 18:00 uur.